UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ізраїль завдав ударів по Газі, в результаті 61 людина загинула — Reuters

Ізраїль хотів знищити командний центр ХАМАС.

Згідно з даними місцевих медиків, в результаті ізраїльських ударів по Секторі Гази за 24 години загинула щонайменше 61 людина, в той момент, коли ізраїльські війська боролися з бойовиками ХАМАСу на цій території, пише Reuters.

В результаті ізраїльського авіаудару по території школи Халіма ас-Садія, що слугує притулком для переміщених осіб у міському таборі біженців Джабалія, загинуло щонайменше вісім осіб, ще 15 отримали поранення, повідомляють медики.

Ізраїльські військові заявили, що метою удару був командний центр ХАМАС, розташований на території школи. Вони звинуватили ХАМАС у неодноразовому використанні цивільних осіб і цивільної інфраструктури у військових цілях, але ХАМАС заперечує ці звинувачення. Ще п'ятеро людей загинули в результаті удару по будинку в місті Газа.

Читайте також: Чому Нетаньягу не хоче угоди про припинення вогню з ХАМАС? — Bloomberg

Нагадаємо, що й Ізраїль й ХАМАС продовжують звинувачувати одне одного в тому, що посередники, включаючи Катар, Єгипет і США, не змогли досягти припинення вогню. США готуються представити нову пропозицію, але перспективи досягнення прориву виглядають примарними, оскільки розбіжності між сторонами залишаються великими.