UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ізраїль закликає мешканців південного Лівану евакуюватись

ЦАХАЛ обіцяє повідомити, коли буде безпечно повертатись.

Армія оборони Ізраїлю закликає цивільних у Лівані евакуюватись на північ. Мова йде про понад 20 сіл та міст на півдні країни, де ЦАХАЛ проводить наземну операцію, повідомляє The Times of Israel.

Зокрема, мова йде про поселення на північ від річки Літані. Ізраїль обіцяє повідомити цивільних, коли буде безпечно повернутися. Ізраїльські посадовці кажуть, що армія має намір завершити операцію якомога швидше.

Читайте також: Бродський: Наразі арабо-ізраїльський конфлікт не має вирішення

Нагадаємо, Ізраїль проводить наземну операцію у Лівані. Тель-Авів заявив про наміри відновити безпеку ізраїльських громад, що живуть на півночі країни, які були переміщені через постійні ракетні обстріли з боку "Хезболли". 

Раніше прем'єр Канади Джастін Трюдо закликав громадян країни евакуюватися з Лівану. Представник його офісу додав, що 6 тисяч канадців вже зареєструвалися на виїзд. 

Чи розпочнеться на Близькому Сході нова повномасштабна війна? Чи завдасть Ізраїль ракетного удару по військово-промислових об’єктах Ірану? Чи об’єднають Київ і Тель-Авів зусилля, щоб разом протистояти Ірану? Чи отримає Україна від Ізраїлю систему Patriot? Чи приїде Нетаньягу до нашої країни?

Відповіді на ці та інші запитання — в інтерв’ю посла Ізраїлю в Україні Міхаеля Бродського "Ми діємо передусім в інтересах власної безпеки".