UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ізраїль заявив, що знищив командира елітного підрозділу терористів «Хезболли»

Також ізраїльські військові ліквідували ще одного бойовика.

Армія оборони Ізраїлю заявляє, що в результаті авіаудару на півдні Лівану ліквідувала старшого командира елітного підрозділу «Радван» терористичного угрупування «Хезболла».

За інформацією ЦАХАЛу, ним був командиром ракетного підрозділу західного району Радвану Мухаммад Шахурі, пише The Times of Israel.

Читайте також: Боррель пояснив, чому союзники допомагали збивати Ізраїлю іранські ракети та безпілотники

Військові вказують, що Шахурі відповідав за планування і здійснення багатьох ракетних обстрілів із західних і центральних районів південного Лівану в бік ізраїльського тилу.

Разом з Шахурі в результаті удару загинув ще один командир «Хезболли» Махмуд Фадлалла. ЦАХАЛ стверджує, що він також був членом ракетного підрозділу. Цю інформацію підтвердили бойовики.

Читайте також: Російська зброя допомагає Ірану посилити оборону від ізраїльського авіаудару – WP

Тегеран, як і обіцяв, помстився Ізраїлю за загибель своїх генералів. І зробив це не руками своїх маріонеток ‒ хуситів, сирійців чи бойовиків «Хезболли», а атакувавши Ізраїльську державу безпілотниками та ракетами безпосередньо зі своєї території. Яку відповідь дадуть ізраїльтяни на цей удар? Про те, що буде далі, пише Олексій Їжак у статті «Іран атакував ракетами Ізраїль. Чи розпочнеться на Близькому Сході нова війна?».