UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ізраїль заявив про ліквідацію ще одного командира "Хезболли"

Він командував підрозділом превентивної безпеки.

Армія оборони Ізраїлю заявили про ліквідацію одного з командирів угруповання "Хезболла" Набіля Каука. Він командував підрозділом превентивної безпеки був членом Центральної ради терористичної організації, йдеться у повідомленні ЦАХАЛ.

Військові зазначили, що Каук був близьким до вищого командування угруповання та безпосередньо брав участь у терористичних нападах на Ізраїль та його громадян. Він приєднався до "Хезболли" у 1980-х роках минулого століття та був досвідченим членом угруповання. 

Читайте також: Ізраїль перебуває в стані бойової готовності до ширшого конфлікту після ліквідації лідера "Хезболли" — Reuters

За даними військових, командира терористів знищили ізраїльські винищувачі під керівництвом Управління розвідки. Армія Ізраїлю обіцяє надалі "завдавати ударів і знищувати командирів терористичної організації Хезболла".

Нагадаємо, Ізраїль ліквідував лідера "Хезболли" Хасан Насраллу. Його знищили 27 вересня під час удару по Бейруту. В угрупованні вже підтвердили його смерть, яку ЗМІ описують як "нищівний удар для "Хезболли".

То чому ж правила гри змінилися і протиборчі сторони наблизилися до повноцінного зіткнення? Або ж знову Тель-Авів обмежиться дистанційним завданням максимальної шкоди бойовому потенціалу "Хезболли", а примара великої регіональної війни не матеріалізується?

Про це в статті "Чи досягнуть мети "Стріли півночі" Ізраїлю" розмірковує В'ячеслав Ліхачов.