UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ізраїль веде війну на семи фронтах — Нетаньягу

Заяву премʼєр зробив напередодні річниці нападу ХАМАС.

Прем'єр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що його країна зараз воює на семи фронтах. Відповідну заяву він зробив напередодні річниці нападу ХАМАС на Ізраїль, повідомляє CNN.

"Сьогодні Ізраїль захищається на семи фронтах від ворогів цивілізації", — заявив премʼєр.

За словами Нетаньягу, Ізраїль наразі воює проти підтримуваної Іраном "Хезболли" на півночі, ХАМАС у Газі, хуситів у Ємені, терористів на Західному березі річки Йордан та шиїтів у Іраку та Сирії. Він додав, що ізраїльтяни воюють проти Ірану, який 1 жовтня випустив понад 200 балістичних ракет по Ізраїлю. За словами Нетаньягу, саме Тегеран стоїть за війною проти його країни на усіх семи фронтах.

Читайте також: Бродський: Після початку повномасштабної війни понад 15 тисяч українців приїхали до Ізраїлю як біженці

Також Нетаньягу згадав заручників у Секторі Гази. Він сказав, що Ізраїль має право захищатися та не забуде 101 заручника, "перед яким ми всією силою зобов’язуємося повернути їх додому". 

Нагадаємо, Ізраїль проводить наземну операцію у Лівані. Тель-Авів заявив про наміри відновити безпеку ізраїльських громад, що живуть на півночі країни, які були переміщені через постійні ракетні обстріли з боку "Хезболли".

Раніше Reuters із посиланням на джерело в ліванських органах безпеки повідомляв, що Ізраїль ліквідував нового лідера "Хезболли" Хашима Сафі ад-Діна. Попереднього ватажка терористів Хасана Насраллу вбили у результаті ракетного удару наприкінці вересня.

Чи розпочнеться на Близькому Сході нова повномасштабна війна? Чи завдасть Ізраїль ракетного удару по військово-промислових об’єктах Ірану? Чи об’єднають Київ і Тель-Авів зусилля, щоб разом протистояти Ірану? Чи отримає Україна від Ізраїлю систему Patriot? Чи приїде Нетаньягу до нашої країни?

Відповіді на ці та інші запитання — в інтерв’ю посла Ізраїлю в Україні Міхаеля Бродського "Ми діємо передусім в інтересах власної безпеки".