UA / RU
Підтримати ZN.ua

Удари Ізраїля по Газі вбили місцевого журналіста та його сім'ю — Reuters

Ізраїль продовжує вбивати мешканців Гази.

Сьогодні, 20 липня, ізраїльські війська обстріляли кілька районів у Секторі Гази, вбивши щонайменше 30 палестинців, згідно з повідомленнями медиків. Серед загиблих — місцевий журналіст Мохаммад Абу Джассер, його дружина і двоє дітей, які стали жертвами ізраїльського удару по їхньому будинку на півночі Гази, повідомив один з лікарів.

Прес-служба уряду Гази, яким керує ХАМАС, заявила, що смерть Абу Джассера збільшила кількість загиблих палестинських журналістів, внаслідок ударів Ізраїля з 7 жовтня, до 161, пише Reuters.

Внаслідок ізраїльських військових ударів по Сектору Гази за останні 24 години загинули 37 палестинців і було зруйновано кілька будинків. У таборі Ан-Нусейрат у центральній частині Гази внаслідок авіаудару по багатоповерховому будинку було поранено кілька людей, у тому числі двох місцевих журналістів, повідомили рятувальники.

Зусилля з припинення вогню, які очолили Катар і Єгипет за підтримки США, поки що не принесли успіху через суперечки між бойовиками Ізраїля та ХАМАС, які звинувачують один одного в тому, що ситуація зайшла в глухий кут.

Читайте також: Переговори про перемир'я між Ізраїлем і ХАМАСом зіткнулися з чотирма основними проблемами — Bloomberg

Раніше Міжнародний суд ООН зазначив, що ізраїльські поселення на Західному березі річки Йордан і в Східному Єрусалимі є незаконними, і що Ізраїль повинен покласти край своїй окупації на палестинській території. Висновок Міжнародного суду ООН посилює дипломатичну ізоляцію Ізраїля.