UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ізраїль вбив ще одного лідера ХАМАСу — Reuters

Ізраїль також ліквідував двох інших бойовиків ХАМАС за допомогою атаки безпілотника.

Армія оборони Ізраїля

Армія оборони Ізраїля

Ізраїльські війська вбили місцевого командира ісламістського руху ХАМАС у місті Дженін сьогодні, 30 серпня. Вони вже третій день проводять масштабну операцію на окупованому Західному березі річки Йордан. Військові заявили, що сили прикордонної поліції вбили Вассема Хазема, який, за їхніми словами, був головою ХАМАСу в Дженіні та був причетний до стрілянини й вибухів на палестинській території, повідомляє Reuters.

Двоє інших бойовиків ХАМАС, які намагалися покинути автомобіль, в якому вони їхали, були вбиті за допомогою удару безпілотника. ХАМАС підтвердив загибель усіх трьох чоловіків.

Нагадаємо, що в кінці липня стало відомо про смерть Ісмаїла Ганії, лідера ХАМАСу та одного із ключових учасників переговорів про припинення вогню в Газі. Іран звинуватив у цьому Ізраїль й погрожував відплатою.

Читайте також: Ризик початку повномасштабної війни на Близькому Сході дещо зменшився після обміну ударами між Ізраїлем та "Хезболлою" — генерал США

Невдовзі речник КВІР зазначив, що відповідь Ірану на вбивство Ізраїлем лідера ХАМАСу у Тегерані може зайняти багато часу. Це свідчить про те, що Іран не буде поспішати з очікуваною відплатою, яка викликала побоювання щодо регіональної війни на Близькому Сході.