UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ізраїль наближає Близький Схід до межі регіональної війни — міністр закордонних справ Йорданії

Сафаді вважає, що мир не буде досягнутий без рішення про дві держави.

Ізраїль ставить весь Близький Схід на межу регіонального конфлікту, підтримуючи небезпечну ескалацію на кількох фронтах, заявив сьогодні міністр закордонних справ Йорданії. Ця заява прозвучала після того, як Ізраїль повідомив, що розширює цілі своєї військової кампанії в Газі.

У своєму виступі після зустрічі ісламської та арабської контактної групи на рівні міністрів в столиці Йорданії Аммані, яка була присвячена закликам до припинення вогню в Газі, Айман Сафаді заявив, що мир не буде досягнутий без рішення про дві держави (Ізраїля та Палестини), інформує Reuters.

Читайте також: Призупинення постачання зброї Британією не стримає територіальні амбіції Ізраїлю — The Guardian

Раніше агентство розповіло про те, чи може загостритися конфлікт між Ізраїлем та "Хезболлою". Reuters повідомляє, що конфлікт між Ізраїлем та ліванським угрупованням "Хезболла" знаходиться в небезпечній фазі: бойові дії загострюються, а обидві сторони сигналізують про готовність до більш масштабного протистояння. 

Крім того, прем'єр-міністр Ізраїля Беньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль готовий до рішучих дій на півночі. У грудні він попередив, що Бейрут перетвориться "на Газу", якщо "Хезболла" почне повномасштабну війну.