UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ізраїль сподівається сьогодні повернути додому з полону ще 13 заручників, яких захопив ХАМАС

Раніше повідомлялося, що очікується звільнення 14 ізраїльтян.

У найсвіжішій інформації від ізраїльських ЗМІ мова йде про те, що 13 утримуваних у Газі заручників, можуть бути звільнені сьогодні, хоч зовсім недавно йшлося про 14 осіб, повідомляє The times of Israel.

Раніше, за даними видання, ізраїльське офіційне джерело повідомляло ВВС й агенції новин AFP, що 14 ізраїльтян будуть звільнені сьогодні. А пенітенціарна служба Ізраїлю інформувала, що 42 палестинські в'язні у межах угоди між Ізраїлем і терористичним угрупованням ХАМАС - по три за кожного звільненого ізраїльтянина - також мають бути звільнені.

Читайте також: Байден назвав одну з імовірних причин нападу ХАМАС на Ізраїль

Нагадаємо, сьогодні другий день затишшя в боях, що також є частиною угоди — вчора було звільнено 13 ізраїльських заручників, утримуваних терористами в Секторі Гази, також за окремою угодою разом з ними повернулися 10 громадян Таїланду та філіппінець.

Загалом близько 50 заручників-ізраїльтян — дітей, їхніх матерів та інших жінок — мають бути звільнені протягом чотирьох днів, на цей час ЦАХАЛ призупинив військову кампанію у Газі. Чотириденне перемир'я потенційно може бути продовжено на один день для кожної групи з 10 додаткових заручників, звільнених ХАМАС.