UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ізраїль розробляє плани глобальної кампанії з ліквідації лідерів ХАМАСу – ЗМІ

Йдеться про керівників, які проживають в Туреччині та Катарі.  

Ізраїль планує полювати на лідерів ХАМАСу по всьому світу, як тільки він завершить боротьбу з угрупованням в Секторі Гази. Про це повідомляє The Times of Israel.

Зазначається, що прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу наказав спецслужбам розробити плани вбивства лідерів угруповання за межами Гази. Зокрема йдеться керівників, які проживають в Туреччині, Катарі та інших країнах.

Читайте також: Глава МЗС Таїланду розплакався під час зустрічі звільнених з полону ХАМАС тайських громадян

Як повідомляє WSJ, після нападу сьомого жовтня Ізраїль закликали негайно вбити лідера ХАМАСу Халеда Мешааля та інших. Якби це було зроблено на території Катару або Туреччини, то це могло б ускладнити дипломатичні перемовини зі звільнення заручників. Тому цю ідею відкинули.

Журналісти зауважують, що Нетаньягу натякнув на плани Ізраїлю щодо вбивств за кордоном у своєму зверненні наприкінці листопада. Це викликало гнів тих, хто вважав за краще тримати майбутню кампанію в таємниці.

Газета також повідомляє, що Ізраїль розглядає можливість вигнання з Гази бойовиків ХАМАСу нижчої ланки, щоб скоротити війну.

Читайте також: Ізраїль та ХАМАС провели ще один обмін полоненими: чому звільнили менше людей

Раніше повідомлялося, що у п’ятницю Ізраїльський “Залізний купол” перехопив ракету, запущену з Гази терористами ХАМАС попри домовленість про перемир’я.

Напередодні, 30 листопада, ЦАХАЛ та ХАМАС домовились про продовження перемир’я щонайменше ще на один день.