UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ізраїль провів військові навчання з імітацією боїв у Лівані

Ситуація на північному кордоні єврейської держави продовжує залишатися нестабільною.

Резервісти бригади Йіфтаха ізраїльської армії провели навчання, що імітували бойові дії у Лівані. Вони спрямовані на підвищення готовності Ізраїлю до загроз на тлі напруги на північному кордоні, повідомляє The Times of Israel.

У ході навчань військові відпрацьовували бої та маневрування на складній місцевості, рух по "гірському маршруту" та використання вогневої потужності за різних обставин. За словами ЦАХАЛу, бійці стрілецької бригади також відпрацьовували евакуацію поранених під час бою.

Читайте також: Німеччина закликала своїх громадян покинути Ліван — Reuters

Це були останні навчання, які Ізраїль проводить, готуючись до потенційної війни у Лівані, зазначили журналісти.

Раніше "Хезболла", що базується у Лівані, обмінялася ударами з Ізраїлем. Речник ізраїльського уряду Давід Менсер заявив, що терористи зазнали "нищівного удару" від Ізраїлю. Проте він підкреслив, що ситуація на північному кордоні залишається "нестійкою".

Також генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш заявив, що він "глибоко стурбований" після того, як Ізраїль і ліванське угруповання "Хезболла" обмінялись ударами. За його словами, дії сторін ставлять під загрозу цивільне населення, а також загрожують регіональній безпеці та стабільності.