UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ізраїль повинен бути готовим до дій та маневрів проти "Хезболли" — генерал ізраїльської армії

Ізраїль розширив цілі своєї військової кампанії.

Глава північного командування ізраїльської армії заявив, що Ізраїль вступив у нову фазу своєї кампанії й повинен бути готовим до "маневрування і дій", йдеться в заяві військового відомства. У заяві не уточнюється, чи стосуються ці слова можливого наземного вторгнення на південь Лівану, пише Reuters.

"Ми вступили в нову фазу кампанії", — сказав генерал-майор Орі Гордін, коли відвідував місця навчання однієї бригади на північному кордоні Ізраїля.

Гордін додав, що "операція почалася зі значного удару по вогневих позиціях "Хезболли" і дуже значного удару по командирах і бойовиках угрупування.

"Зважаючи на це, ми повинні змінити ситуацію з безпекою, і ми повинні бути повністю готові до маневрів і дій", — повідомив Гордін. 

Читайте також: У Лівані ситуація близька до повномасштабної війни — Боррель

Нагадаємо, що 17 вересня у Лівані масово вибухнули пейджери членів "Хезболли". Внаслідок цього загинули дванадцять людей, поранень зазнали майже три тисячі, в тому числі бойовики та посол Ірану у Лівані. Також 18 вересня по всьому Лівану вибухали рації та радіоприймачі членів "Хезболли". В цьому звинувачують Ізраїль, хоча він офіційно заперечує свою причетність до операції.