UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ізраїль перебуває в стані бойової готовності до ширшого конфлікту після ліквідації лідера "Хезболли" — Reuters

Шошані вважає, що за атаками "Хезболли" стоїть Іран.

Хасан Насралла

Хасан Насралла

Ізраїльські військові заявили сьогодні, що Ізраїль перебуває в стані підвищеної готовності до ширшого конфлікту після того, як вони заявили, що вбили лідера "Хезболли" Хасана Насраллу в Бейруті, а також висловили надію, що його смерть змусить угруповання змінити курс, повідомляє Reuters.

"Ми сподіваємося, що це змінить дії "Хезболли"", — сказав підполковник ізраїльської армії Надав Шошані на брифінгу для ЗМІ.

Він переконаний, що "Хезболла" продовжить свої напади на Ізраїль, або принаймні намагатиметься це робити.

Читайте також: Лідер "Хезболли" після ізраїльського удару не виходить на зв’язок – Reuters

Шошані сказав, що ізраїльському цивільному населенню не було надано жодних нових інструкцій щодо готовності до дій в тилу, оскільки існуючі інструкції вже тримають більшу частину країни в стані підвищеної готовності.

"Тож чи готові ми до ширшої ескалації? Так. Ми вже рік перебуваємо в стані ескалації, багатофронтової війни. Наші війська перебувають у стані підвищеної бойової готовності й наша розвідка вивчає всі типи загроз", — додав підполковник ізраїльської армії.

Нагадаємо, що 27 вересня ізраїльські збройні сили завдали удару по Бейруту, столичному місту Лівану. Основною метою атаки був Хасан Насралла, який, як повідомляється, міг перебувати в підземному бункері, де проводилися зустрічі керівників "Хезболли".

Читайте також: Ізраїль повинен бути готовим до дій та маневрів проти "Хезболли" — генерал ізраїльської армії

Більше про конфлікт між Ізраїлем та "Хезболлою" читайте у статті В'ячеслава Ліхачова "Чи досягнуть мети "стріли півночі" Ізраїлю".