UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ізраїль не дав жодних гарантій, того, що не буде атакувати ядерні об'єкти Ірану — Державний департамент США

Чиновник додав, що "дуже важко сказати", чи буде Ізраїль використовувати річницю нападів ХАМАС 7 жовтня для атаки у відповідь.

Ізраїль не надав адміністрації Байдена запевнень, що завдання ударів по ядерних об'єктах Ірану у відповідь на атаку Ірану балістичними ракетами на початку цього тижня не обговорюється, заявив високопоставлений представник Державного департаменту США в інтерв'ю CNN 4 жовтня. 

"Ми сподіваємося й очікуємо побачити мудрість і силу, але, як ви знаєте, не має жодних гарантій", — сказав чиновник.

Читайте також: Байден не радить Ізраїлю атакувати нафтові об'єкти Ірану

Офіційні особи США висловили підтримку Ізраїлю у відповідь на ракетну атаку Ірану 1 жовтня, причому багато посадовців публічно заявили, що це повинно мати наслідки. Водночас офіційні особи також висловили занепокоєння щодо регіонального конфлікту, оскільки вони намагаються впоратися з нестабільною ситуацією на Близькому Сході.

Президент Джо Байден заявив раніше цього тижня, що США не підтримуватимуть Ізраїль, який націлився на ядерну програму Ірану.

Читайте також: Ізраїль посилить протиповітряну оборону після ракетної атаки Ірану — The Times

Нагадаємо, що Іран погрожує атакувати енергетичну інфраструктуру Ізраїлю. Тегеран пригрозив ударами по ізраїльських електростанціях і нафтопереробних заводах, якщо Ізраїль завдасть удару по території Ірану в рамках удару у відповідь, який очікується найближчими днями.