UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ізраїль ліквідував у Лівані заступника лідера ХАМАСу – ЗМІ

Удару було завдано безпілотником.

Заступник лідера ХАМАСу за кордоном Салех аль-Арурі, якого роками розшукував Ізраїль і який вважається головним організатором тероризму на Західному березі річки Йордан, був убитий у вівторок в результаті ізраїльського удару в передмісті Бейрута, столиці Лівану. Про це повідомили офіційні представники ХАМАСу і ліванського терористичного угруповання Хезболла, пише видання The Times of Israel.

Читайте також: Ізраїль виводить частину своїх військ із Сектора Гази

Ліванське державне Національне інформаційне агентство повідомило, що удар завдав ізраїльський безпілотник.

За повідомленнями, в результаті вибуху загинуло шість осіб. Точний удар був нанесений по квартирі на третьому поверсі, яка слугувала офісом ХАМАСу. 

Окрім аль-Арурі, серед загиблих ідентифікували високопоставлених військових керівників ХАМАСу Саміра Фінді і Аззама аль-Акраа.

На запитання про ймовірне вбивство Ізраїлем Салеха аль-Арурі в Лівані, прес-секретар прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху Марк Регев сказав MSNBC, що удар був спрямований лише проти офіційних осіб ХАМАСу.

Читайте також: Нетаньяху заявив, що Ізраїль повинен контролювати прикордонну зону Гази та Єгипту

"Очевидно, що в Лівані є багато цілей Хезболли, але той, хто здійснив цей удар, був дуже хірургічним і обрав ціль ХАМАС, тому що Ізраїль перебуває в стані війни... Хто б це не зробив, він має претензії до ХАМАС", – каже Регев.

Водночас Хезболла обіцяє відповісти на ймовірне вбивство Ізраїлем Салеха аль-Арурі під Бейрутом.

"Ми стверджуємо, що цей злочин ніколи не залишиться без відповіді і покарання", – йдеться в заяві ліванського терористичного угруповання, яке стверджує, що його бойовики перебувають у стані підвищеної готовності до відплати.

Нагадаємо, 1 січня Армія оборони Ізраїлю заявила, що в результаті нічного авіаудару ліквідувала командира роти елітного підрозділу ХАМАСу "Нухба" в центральній частині Сектору Гази.