UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ізраїль із 1 червня скасовує всі карантинні обмеження

Водночас карантин буде діяти для туристів з-за кордону.

Ізраїль з 1 червня скасовує для жителів країни введені раніше карантинні обмеження, повідомляє DW із посиланням на МОЗ Ізраїлю.

"Уперше від початку пандемії всі обмеження на території Ізраїлю будуть зняті з 1 червня", - зазначили в міністерстві.

Водночас, однак, обмеження для туристів з-за кордону залишаться чинними і, можливо, навіть будуть посилені, щоб запобігти завезенню варіантів вірусу.

Понад п'ять мільйонів осіб (55% населення) вже двічі вакциновані проти коронавірусу. Доступ у ресторани, бари і спортзали мають тільки повністю щеплені або видужалі із "зеленим паспортом". З червня люди, які не пройшли вакцинацію, також матимуть доступ до цих інституцій повсюдно.

Читайте також: Іспанія відкривається для вакцинованих туристів з 7 червня

Нагадаємо, що 27 лютого 2020 року Ізраїль заявив про перший підтверджений випадок коронавірусу, який підхопив чоловік, що побував в Італії. У зв'язку з цим МОЗ Ізраїлю наказав громадянам країни, які повертаються з Італії, проводити 14 днів в карантині вдома. Крім цього, держава заборонила в'їзд у країну іноземцям, які відвідували Італію. 

5 березня 2021 року прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що країна першою в світі фактично перемогла епідемію коронавірусу.

З 20 грудня 2020 року Ізраїль проводить масову вакцинацію населення від коронавірусу.

З 21 лютого 2021 Ізраїль пом'якшив карантин. Зокрема, для людей, які зробили щеплення від COVID-19 буде більше відкритих закладів, ніж для тих, хто ще не вакцинувалася. Ризик захворіти COVID-19 знизився на 95,8% серед людей, які отримали обидві дози вакцини Pfizer. Крім цього, щеплення на 98% виявилося ефективним в запобіганні лихоманки або проблем з диханням і на 98,9% в запобіганні госпіталізацій і смерті від ускладнень викликаних вірусом.