UA / RU
Підтримати ZN.ua

Іванка Трамп порушила карантин і викликала скандал у США

Білий дім намагається виправдати поїздку дочки президента, яка відбулася "з особистої мети".

Старшу дочка президента США Іванка Трамп звинувачують у порушенні карантину, в той час як офіційний Білий дім стверджує, що її поїздка не представляла небезпеки, повідомляє BBC.

Іванка залишалася в столиці США Вашингтоні, де з 1 квітня діє карантин, а місцевим жителям заборонено покидати домівки без потреби. Тим не менш Іванка, разом з чоловіком Джаредом Кушнером і трьома дітьми покинула місто і відправилася в штат Нью-Джерсі, до гольф-клубу, що належить її батькові, де мала намір провести великодні свята.

ЗМІ обговорюють вчинок Іванки, звертаючи увагу на правила карантину в різних штатах і на загальнодержавний карантин, які так чи інакше порушила старша дочка Трампа. Скандал що спалахнув не могла ігнорувати і адміністрація президента США, заявивши, що поїздка Іванки була зроблена в особистих цілях, за своїм характером нічим не відрізнялася від поїздки на роботу і що місцевість, в яку прямувала її сім'я, має набагато менше населення, ніж в околицях її постійного місця проживання.

Сама Іванка неодноразово публікувала в Твіттері заклики до громадян США залишатися вдома. За день до поїздки, 7 квітня, вона ретвітнула пост губернатора Нью-Джерсі Філа Мерфі, в якому громадянам рекомендувалося підтримувати зусилля лікарів і не залишати житло без суттєвої необхідності.

Вчинок Іванки ускладнюється тим, що вона, як і її чоловік, займають офіційні посади радників в Білому домі. У зв'язку з родиною президента США неодноразово спалахували скандали. Так, покликавши своїх синів і дочок на банкет в Букінгемському палаці, Трамп спотворив запрошення королеви Великобританії.