UA / RU
Підтримати ZN.ua

Італійці масово реєструються на вакцинацію щоб потрапити в ресторани

Вступають в силу вимоги наявності ковід-сертифікату для відвідування громадських місць

В Італії жителі країни стали масово записуватися на вакцинацію, так як уряд вирішив, що з 6 серпня зайти у ресторан і ряд інших громадських місць без ковід-сертифіката вакцинованого буде не можна. Про це пише «Європейська правда».

У П'ємонті через кілька годин після цієї новини темпи запису на щеплення подвоїлися. «Щогодини ми реєструємо на порталі вдвічі більше записів, ніж в середньому в попередні дні», - розповів губернатор Альберто Чірі.

В регіоні Лаціо повідомили, що з вечора попереднього дня зареєстрували 38 000 охочих вакцинуватися.

В Ломбардії записалося: 49 000 чоловік - на 30 тисяч більше, ніж за день до того.

У Кампанії повідомили, що замість традиційних 4-5 тисяч чоловік в день напередодні ввечері за лічені години зареєструвалися 10 тисяч, а до 4 ранку - ще додаткові 8000 бажаючих.

У той же час, в деяких регіонах не зафіксували різкого «стрибка» кількості реєстрацій.

Нагадаємо, з 6 серпня ковід-сертифікат, що підтверджує вакцинацію або негативний тест, стане обов'язковим для входу в ресторани в приміщенні і обслуговування за столиками в барах.

Зелений сертифікат також вимагатиметься для відвідування тренажерних залів і театрів, кінотеатрів, спортивних і культурних заходів, для участі в змаганнях.

Читайте також: В італійських музеях почали відстежувати реакцію відвідувачів на картини

Раніше повідомлялося, що села в італійському регіоні Калабара готові платити по 33 тисячі доларів молодим людям, які переїдуть в них і будуть там працювати. Трирічна програма повинна допомогти маленьким населеним пунктам (до 2 тисяч чоловік) уберегтися від остаточного спустошення.