UA / RU
Підтримати ZN.ua

Італія ухвалить новий закон для стабільного постачання зброї Україні наступного року

Країна вже готує новий пакет допомоги.

Уряд Італії звернеться до парламенту з проханням схвалити новий закон про військові та цивільні постачання в Україну протягом 2023 року, заявив міністр оборони Гвідо Крозетто, повідомляє Reuters.

Він нагадав, що зараз італійський уряд може надавати допомогу Україні без дозволу парламенту на підставі декрету, термін дії якого закінчується наприкінці року.

«Міністерство оборони незабаром запропонує продовжити його дію на весь 2023 рік», — сказав Крозетто.

Таким чином Італія продовжить постачати зброю Україні, як і раніше «у той час і в той спосіб, який ми погодимо з нашими атлантичними союзниками та з Києвом», додав Крозетто.

Крозетто також зазначив, що він запропонує виключити витрати на «інвестиції в оборону» з розрахунків дефіциту ЄС відповідно до Пакту про стабільність і зростання блоку.

«Деякі країни, я не скажу вам, які, насправді дуже підтримують», - сказав Крозетто, посилаючись на попередні контакти, які він мав із колегами з ЄС.

Читайте також: Німеччина повідомила, яку зброю та техніку надала Україні. Також в уряді ФРН повідомили про заплановані поставки

Нещодавно офіційний представник правлячої коаліції повідомив, що Італія готує новий пакет озброєнь для України, включаючи системи протиповітряної оборони, які Київ спеціально просив.