UA / RU
Підтримати ZN.ua

ISW пояснили, чому обмінів полоненими стало більше

Міністерство оборони РФ намагається "підтягти хвости".

Цього тижня відбулося кілька обмінів військовополоненими між Україною та Російською Федерацією. Зокрема 23 листопада з російського полону вдалося звільнити 36 українців, 24 листопада додому повернулося 50 українських воїнів, а 25 листопада, як зазначає Інститут дослідження війни (ISW), ще дев'ятеро громадян. Збільшення частоти обмінів аналітики ISW пов'язують зі спробами Міністерства оборони РФ виправдатися за попередню "байдужість" до долі своїх солдатів.

На адресу російського Міністерства оборони доволі часто надходили звинувачення у байдужості до долі військових, які перебувають в українському полоні. Аби зменшити невдоволення та частку критики в інформаційному просторі, відомство здійснило одразу кілька обмінів за відносно короткий відтинок часу.

Читайте також: Росія публічно заговорила про обмін ув'язненими зі США

"Частота обмінів військовополоненими за останні кілька днів сама по собі є непритаманною МО РФ. Російське оборонне відомство було помітно стриманим у проведенні таких обмінів і зіткнулося із серйозною критикою у зв'язку з очевидною відсутністю уваги до військовополонених останніми місяцями" – йдеться у звіті ISW.

В інформаційному просторі РФ стримано поставилися до повернення своїх військових, проте відзначили рівне співвідношення обмінів.