UA / RU
Підтримати ZN.ua

Іспанія відправила до України першу партію танків Leopard 2

Згодом прибудуть ще чотири машини даного типу.

З Іспанії відчалив військовий корабель, який доставить Україні першу партію танків Leopard 2, що були обіцяні іспанським урядом раніше. Про це повідомила міністр оборони країни Маргарита Роблес, пише CNN.

Вона додала, що танки покинули Сантандер “разом з 20 важкими транспортними засобами”. Техніка прибуде до місця призначення за 5-6 днів. Також відомо, що спочатку танки прибудуть до "іншої країни".

Читайте також: Іспанія збільшила імпорт російського СПГ на 84% — Bloomberg

Ще чотири обіцяних Іспанією Leopard 2 будуть відправлені в Україну якнайшвидше після відновлення на заводі Santa Bárbara Sistemas в Алькала-де-Гуадаїра (Севілья). Раніше повідомлялося, що перші танки, які Іспанія направляє в Україну, були у значно кращому стані за другу партію.

Якщо говорити про важкі транспортні засоби, які Іспанія також відправила в Україну, то мова про бронетранспортери M113. Про те, що вони будуть відправлені в Україну разом з танками стало відомо у кінці березня. Це додаткова партія M113 на додаток до переданої в лютому.

Раніше повідомлялося, що Іспанія розмістить свої ЗРК NASAMS в Естонії. Вони захищатимуть небо над однією з авіаційних баз НАТО.