UA / RU
Підтримати ZN.ua

Іспанія слідом за іншими країнами ЄС призупинила застосування вакцини від AstraZeneca

В Іспанії вакцина AstraZeneca дозволена для людей молодше 55 років.

Міністерство охорони здоров'я Іспанії 15 березня прийняв рішення на 15 діб призупинити застосування вакцини від коронавируса виробництва AstraZeneca. Такий крок уряду обумовлений повідомленнями з інших європейських країн про те, що після ін'єкції цього препарату в крові у людей утворювалися тромби, передає «Інтерфакс-Україна».

В Іспанії вакцина від AstraZeneca допущена до застосування для людей молодше 55 років.

Читайте також: На питання безпеки вакцини AstraZeneca звернула увагу ВООЗ

Після повідомлень про тромбоемболії у вакцинованих вже кілька країн - Нідерланди, Норвегія, Данія, Австрія, Ірландія, Ісландія, Естонія, Литва, Румунія, Німеччина, Франція - частково або повністю припинили використання вакцини британо-шведської фармкомпанії AstraZeneca.

У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) нагадали про те, що на сьогоднішній день в світі не зафіксовано жодної смерті від вакцини проти COVID-19. Також Європейське агентство з лікарських засобів (ЕМА) не знайшло доказів зв'язку між вакцинацією AstraZeneca і розвитком тромбозу.

Компанія-виробник провела дослідження за участю 17 млн осіб, яке підтвердило безпеку вакцини і не виявило зв'язку між її застосуванням і утворенням тромбів.