UA / RU
Підтримати ZN.ua

Іспанія продовжує заборону на в'їзд з трьох країн

Заборона діє на громадян тих країн, де виявлені мутації коронавірусу.

У вівторок Іспанія продовжила заборону на в'їзд з Великої Британії, Бразилії та Південної Африки до кінця березня, щоб уникнути поширення нових штамів коронавірусу.

Тільки законні мешканці або громадяни Іспанії та сусідньої мікродержави Андорра в даний час допускаються до польотів з цих країн.

Обмеження на в'їзд з Великої Британії було введено в кінці грудня, щоб зупинити поширення дуже заразного варіанту COVID-19, виявленого там в листопаді.

Заборона на в'їзд до Бразилії і Південну Африку набула чинності 3 лютого.

Єдиний виняток - транзитні пасажири, які не можуть залишити аеропорт або залишатися в ньому більше 24 годин.

Заборона на в'їзд з Великої Британії продовжена вже вшосте.

Інші європейські країни також ввели обмеження на прибуття з трьох країн через побоювання, що нові варіанти можуть легше поширюватися або містити мутації, які дозволяють вірусу уникати впливу вакцин.

Читайте також: Степанов: Нові штами коронавірусу вражають не лише легені

З 22 лютого всі пасажири, що прибувають до Іспанії з Бразилії чи Південної Африки, зобов'язані пройти 10 днів обов'язкового карантину або сім днів, якщо вони можуть показати негативний результат тесту.

8 березня ця вимога була поширена на прибулих з ще 10 країн: Колумбії і Перу, де спостерігається передача бразильського штаму в громадах; Ботсвана, Камерун, Гана, Кенія, Мозамбік, Танзанія, Замбія і Зімбабве, де є передача південноафриканського штаму.

Іспанія сильно постраждала від пандемії, зафіксувавши більше 71000 смертей від більш ніж 3,1 мільйона випадків.

Раніше повідомлялося про те, що Естонія вводить локдаун через "британський" штам коронавірусу.