UA / RU
Підтримати ZN.ua

Іспанія передасть Україні батарею ЗРК Hawk

В Іспанії прогнозують, що восени батарея вже має бути в Україні.

Іспанія передасть Україні ще одну батарею зенітно-ракетного комплексу Hawk. Про це міністерка оборони країни Маргарита Роблес повідомила своєму українському колезі Рустему Умєрову під час розмови, яка відбулася 24 липня, повідомили у пресслужбі Міноборони Іспанії.

Під час онлайн-зустрічі Умєров розповів Роблес про ситуацію на місцях та нагальні проблеми українських військових. Своєю чергою іспанська міністерка розповіла про майбутні поставки Україні військового обладнання.

Читайте також: Іспанія передає Україні нову партію танків Leopard 2

«Міністр також повідомила міністру Умерову про майбутню поставку матеріалів, необхідних для того, аби у вересні Україна мала повністю готову до експлуатації зенітну батарею Hawk. Вона посилить потенціал протиповітряної оборони Збройних Сил України», – йдеться в повідомленні іспанського відомства.

Роблес також розповіла про значний прогрес підготовки українських військових. Зокрема, за її словами, число підготованих солдатів досягло 5 тисяч.

Іспанська міністерка наголосила на гуманітарній підтримці з боку її країни. Мова йде про транспортування з Польщі дітей-сиріт та родичів українських військових, аби ті змогли провести кілька днів у Іспанії.

Читайте також: Прем’єр Іспанії: Маємо захищати міжнародне право як в Україні, так і у Газі

«Насамкінець, Умеров висловив щиру вдячність за важливу та безумовну підтримку Іспанії, яка завжди надавала повністю справні матеріали, активно сприяючи захисту України від російської агресії», – додали  Міноборони.

Раніше у ЗСУ показали, як працює ЗРК HAWK. Комплекс призначений для ліквідації ракет, хоча військовим вдавалося з його допомогою уражати й дони-камікадзе. Повітряні сили опублікували відео, під час якого оператор-навідник Олександр поділився особливостями роботи з «Яструбом».