UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Ірма" ослабла до мінімальної категорії

Збиток від двох ураганів може коштувати США близько $ 300 млрд.

Ураган "Ірма", рухаючись на північ Флориди, ослаб до мінімальної, першої категорії за шкалою ураганів Саффіра-Сімпсона, інформує DW, посилаючись на інформацію від Національного центру протидії ураганів (NHC) США.

"Епіцентр шторму у понеділок вранці перебував за 40 кілометрів на північний схід від міста Тампа. Максимальна швидкість вітру в районі урагану знизилася до 120 кілометрів на годину", - сказано в повідомленні.

Як повідомляють метеорологи, в процесі подальшого просування "Ірми" на північний захід Флориди її категорія буде знижена до тропічного шторму. Проте в штаті все ще зберігається режим масштабного стихійного лиха.

За наявними даними, жертвами урагану у Флориді стали як мінімум три людини. Більше 6 мільйонів жителів штату змушені були залишити свої будинки. Понад 3 мільйонів об'єктів залишилися без електроенергії.

Представник найбільшої енергетичної компанії в штаті – FPL - повідомив, що пошкоджена система повинна бути перебудована, особливо в західній його частині.

Читайте також: Макрон назвав жахливими наслідки урагану "Ірма" для заморських територій Франції

"Цей процес відновлення буде обчислюватися тижнями, а не днями", - передає його слова Reutеrs.

За прогнозами експертів з компанії AccuWeather, збитки від ураганів "Харві" і "Ірма" можуть коштувати економіці США близько $ 300 млрд. Це 1,5% ВВП США, "що зведе нанівець зростання економіки країни в період з середини серпня до кінця четвертого кварталу 2017 року", зазначив глава AccuWeather Джоель Майерс.

Як повідомлялося раніше, ураган "Ірма" призвів до загибелі щонайменше 14 осіб на Карибських островах.