UA / RU
Підтримати ZN.ua

Іран застеріг Ізраїль від відповіді на ракетну атаку, пригрозивши “сильнішою відплатою”

Минулого тижня Тегеран завдав удару по Ізраїлю — було випущено майже 200 ракет.

Міністр закордонних справ Ірану Аббас Арагчі застеріг Ізраїль від відповіді на ракетну атаку Тегерана, заявивши у вівторок, 8 жовтня, що будь-який удар по іранській інфраструктурі буде зустрінутий “сильнішою відплатою”. Про це повідомляє Reuters.

Читайте також: Терористи ХАМАС і "Хезболли" спеціально оточують себе жінками й дітьми, щоби подати Ізраїль як агресора – Бродський

“Ми рекомендуємо сіоністському режиму (Ізраїлю) не випробовувати рішучість Ісламської Республіки. Якщо відбудеться будь-яка атака на нашу країну, відповідь буде більш потужною”, - заявив Арагчі.

“Будь-яка атака на інфраструктуру Ірану буде зустрінута сильнішою відплатою, і наші вороги знають, які цілі всередині сіоністського режиму (Ізраїлю) знаходяться в межах нашої досяжності”, - додав він.

Міністр нафти Ірану днями відвідав острів Харг, де розташований головний експортний термінал країни, і провів переговори з командувачем ВМС, на тлі побоювань, що Ізраїль може атакувати енергетичні об'єкти. 

Читайте також: Трамп: Ізраїль повинен "бути розумнішим" й підтримати мене

Минулого тижня Іран завдав удару по Ізраїлю — було випущено майже 200 ракет. Армія оборони Ізраїлю назвала це оголошенням війни й анонсувала відповідь. 

Повідомлялося, що міністр оборони Ізраїлю Йоав Ґалант у середу, 9 жовтня, відвідає Вашингтон, поки його країна продовжує розмірковувати, як відповісти на іранську ракетну атаку, а США закликають до стриманості. 

Про ситуацію на Близькому Сході й те, чи завдасть Ізраїль ракетного удару по іранських військово-промислових об’єктах — в інтерв’ю посла Ізраїлю в Україні Міхаеля Бродського.