UA / RU
Підтримати ZN.ua

Іран заявив про готовність постачати зброю до Південної Америки

Зокрема, йдеться про співпрацю з Болівією.

Міністр оборони Ірану, бригадний генерал Мохаммад Реза Аштіані, та його болівійський колега Едмундо Новілло Агілар провели зустріч у Тегерані в неділю. Про це повідомляє іранське інформаційне агентство Tasnim.

Міністр озвучив готовність Ірану задовольнити потреби Болівії в захисті та надати їй "передові оборонні технології для протидії всім загрозам". "Ми віримо, що зміцнення взаємних відносин у сфері оборони посилить стримувальну силу болівійського уряду", – додав він.

Читайте також: США відправлять F-16 для захисту кораблів у Перській затоці від Ірану — AP

Аштіані наголосив на "стратегічній необхідності" просування двосторонніх відносин між країнами, які включатимуть оборонну співпрацю. Також він закликав до "пильності та єдності" проти спільних ворогів Ірану та Болівії.

Глава болівійської делегації в свою чергу заявив про наміри співпрацювати з Іраном у боротьбі з наркобізнесом, забезпеченні безпеки, у науковій та оборонній сферах.

Як раніше повідомлялося, глава МЗС Ірану Хоссейн Амір-Абдуллахіан заявив, що війна між Росією та Україною має бути завершена шляхом мирних переговорів. Також, за його словами, Іран підтримує територіальну цілісність України.