UA / RU
Підтримати ZN.ua

Іран ввів санкції проти Трампа і ряду американських чиновників

Під санкції потрапив також колишній радник Трампа з національної безпеки Джон Болтон.

У вівторок міністерство закордонних справ Ірану ввело санкції відносно президента США Дональда Трампа, держсекретаря США Майка Помпео і декількох нинішніх і колишніх членів адміністрації Трампа.

У число нинішніх санкціонованих американських чиновників входять Трамп, Помпео, виконуючий обов'язки міністра оборони Крістофер Міллер, міністр фінансів Стівен Мнучін, директор ЦРУ Джина Хаспел, спеціальний представник США в Ірані і Венесуелі Елліот Абрамс, а також глава Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) Андреа Гацько, передає Al Arabiya.

Під санкції потрапили також колишній радник Трампа з національної безпеки Джон Болтон, колишній посланник США в Ірані Брайан Хук і колишній міністр оборони Марк Еспер.

Іран наклав санкції на офіційних осіб за їх можливу причетність до вбивств високопоставленого іранського воєначальника Касема Сулеймані і вченого-ядерника Мохсена Фахрізаде, а також за «підтримку терористичних актів проти Ірану» і введення санкцій проти Ісламської республіки, повідомляє напівофіційне інформаційне агентство ISNA з посиланням на представника міністерства закордонних справ Саїда Хатібзаде.

Читайте також: США наклали санкції на Xiaomi

Минулого місяця Іран також вніс у чорний список посла США в Ємені, на наступний день після того, як Вашингтон ввів пов'язані з тероризмом санкції проти посланника Тегерана до єменських хусит.

Напруженість у відносинах між Іраном і США загострилася після того, як Трамп вийшов з ядерної угоди 2015 року та знову ввів жорсткі санкції проти Тегерана в 2018 році в рамках кампанії «максимального тиску».

Обраний президент Джо Байден пообіцяв приєднатися до угоди, якщо Іран повернеться до її виконання.

Раніше повідомлялося про те, що США ввели санкції проти російського судна в рамках "Північного потоку-2".