UA / RU
Підтримати ZN.ua

Іран стратив чотирьох людей за звинуваченням у шпигунстві на користь Ізраїлю — ЗМІ

Страчені нібито були членами групи, яка працювала на ізраїльську спецслужбу "Моссад".

Іран у п'ятницю, 29 грудня, стратив чотирьох людей, яких звинуватив у тому, що вони були "диверсантами", пов'язаними з ізраїльською розвідувальною службою “Моссад”. Про це повідомляє Reuters.

Читайте також: Іран погрожує заблокувати Середземне море, якщо бойові дії у Секторі Гази продовжаться

"Чотири члени диверсійної групи, пов'язаної з сіоністським режимом були страчені сьогодні вранці після законних процедур", - написало іранське інформаційне агентство Mizan, звинувативши їх у "широкомасштабних" діях під керівництвом офіцерів “Моссаду”, спрямованих проти безпеки Ірану.

Страчені були головними обвинуваченими у справі, в якій фігурували десять людей. Іранська розвідка тримала групу під пильним наглядом щонайменше чотири місяці, приблизно з січня 2022 року до їхнього арешту в травні того ж року.

Читайте також: Іран заявив про страту агента ізраїльської розвідки

Іран звинувачував Ізраїль у кількох нападах на об'єкти, пов'язані з його ядерною програмою, і у вбивстві своїх вчених-ядерників протягом останніх років. 

У серпні Іран заявляв, що Ізраїль стоїть за "однією з найбільших диверсійних змов", спрямованих на оборонну промисловість Тегерана та виробництво ракет. У липні Тегеран повідомляв про арешт мережі агентів, які нібито працювали на Ізраїль.

У січні минулого року Ізраїль заявляв про ліквідацію  іранської шпигунської мережі, яка вербувала ізраїльських жінок через соціальну мережу Facebook для фотографування важливих об'єктів.