UA / RU
Підтримати ZN.ua

Іран, схоже, захоплюється різаниною, яку ХАМАСівці влаштували в Ізраїлі: "Цілуємо в лоб і цілуємо руки"

Хаменеї вважає ізраїльтян найгіршим ворогом, з яким коли-небудь зіштовхувався будь-який з ісламських народів. 

Верховний лідер Ірану Алі Хаменеї позитивно оцінив дії терористів ХАМАС в Ізраїлі, звідки надходить інформація про загибель вже понад 900 мирних мешканців. У мікроблозі у Twitter, в якому представники аятоли цитують його заяви, сказано, що він назвав "операцію" бойовиків сміливим та самовідданим кроком палестинців й відповіддю на злочини "загарбницького сіоністського режиму". 

"Ми цілуємо в лоб і цілуємо руки розумних та талановитих проєктувальників операції "Шторм Аль-Акса" та палестинської молоді та пишаємось ними, - сказано у повідомленні. - Ті, хто займається марнослів'ям, стверджуючи, ніби недавній героїчний подвиг здійснили не палестинці, помиляються в розрахунках". 

На думку Хаменеї, події 7 жовтня стали непоправною поразкою Ізраїлю у військовому плані та у плані розвідки.

"Жоден з ісламських народів не стикається з таким ворогом, з яким сьогодні стикаються палестинці, - цитують також слова Хаменеї. - Ісламським народам та урядам ніколи не доводилося мати справи з таким ворогом, який несе із собою стільки зла; таким підступним, таким безжальним, таким кровопивцем". 

Читайте також: ЦНС: "Вагнер" готував терористів ХАМАС до вторгнення в Ізраїль

Нагадаємо, офіцер Армії оборони Ізраїлю, військовий аналітик Ігаль Левін наголосив, що ХАМАС - не "бомжі в капцях", їх можливості не варто недооцінювати. Він нагадав, що це терористичне угруповання, як і "Ісламський джихад" або "Хезболла", є союзником Ірану (а він - союзник Росії), який забезпечує бойовиків зброєю та готує до подібних операцій. Тим часом Тегеран заперечує свою причетність до останніх подій, але продовжує виправдовувати палестинських терористів. 

Про те, хто виграє від різкого загострення палестино-ізраїльського конфлікту і як драматичні події на Близькому Сході відобразяться на Україні, — в статті В’ячеслава Ліхачова "Атака на Ізраїль. Як таке взагалі могло статися?".