UA / RU
Підтримати ZN.ua

Іран поставить ракети РФ в обмін на зміцнення впливу у Сирії

Тегеран розглядає угоду як вікно можливостей.  

Керівництво Ірану сприймає російське вторгнення в Україну як «вікно можливостей», тому напевне таки поставлятиме свої ракети Росії, пише у своєму матеріалі для ZN.UA «Ракети для Росії: Україна може серйозно покарати Іран» Володимир Кравченко.

За інформацією ZN.UA, в іранському істеблішменті між усіма групами еліти є консенсус щодо сприйняття цієї війни та розуміння вигоди від неї.

Зокрема, у Тегерані розраховують на встановлення повного контролю над Сирією і створення іранської військово-морської бази на сирійському узбережжі Середземного моря.

Як зазначають джерела ZN.UA в дипломатичних колах, «є висока ймовірність, що Іран поставлятиме ракети Росії», оскільки Росія зробила кілька пропозицій, від яких в Тегерані не змогли відмовитись. Мова не тільки про гроші за ракети, а й надання технологій для подальшого розвитку ядерної програми, а також про поступки щодо Сирії.

Читайте також: Ізраїль може передати Україні балістичні ракети у відповідь на співпрацю РФ та Ірану

«Все це важливо для досягнення іранцями стратегічних цілей у регіоні», - підкреслює автор та зазначає, що в іранському істеблішменті відносини з РФ розглядають крізь призму глобального протистояння Росії та Заходу, який консервативні кола іменують «великим сатаною».

Більше статей Володимира Кравченка читайте за посиланням.