UA / RU
Підтримати ZN.ua

Іран посилює флот ракетами і безпілотниками, поки США пропонують захист для кораблів у Перській затоці — Reuters  

Останнім часом Іран активізував захоплення нафтових танкерів.

Іран оснастив свій військово-морський флот Корпусу вартових ісламської революції безпілотниками і ракетами з радіусом дії тисячу км, в той час як США пропонують поставити охорону до комерційних кораблів, що проходять через Перську затоку. Про це повідомляє Reuters

"Різні типи безпілотників і кілька сотень крилатих та балістичних ракет з радіусом дії від 300 до 1000 км є серед систем і обладнання, які були додані до можливостей гвардійського флоту сьогодні", - повідомило державне інформаційне агентство Ірану IRNA.   

Читайте також: США збільшать військову присутність на Близькому Сході після захоплення Іраном танкерів — Politico

Раніше цього тижня Вашингтон заявив, що незабаром може запропонувати розмістити озброєних моряків і морських піхотинців на комерційних суднах у регіоні після захоплення і переслідування Іраном кораблів.

Тегеран зазвичай заявляє, що затримані судна порушують правила судноплавства. Деякі з них були звільнені лише після того, як іноземні держави звільнили затримані іранські кораблі.

Командувач військово-морськими силами Корпусу вартових ісламської революції Аліреза Тангсірі заявив, що нові ракети мають кращу точність і більшу дальність польоту. 

Читайте також: ВМС США завадили Ірану захопити нафтові танкери в Оманській затоці

Минулого місяця США повідомляли, що відправлять додаткові винищувачі F-35 і F-16, а також військовий корабель на Близький Схід для моніторингу водних шляхів. Через Ормузьку протоку між Іраном та Оманом проходить близько п'ятої частини світових поставок нафти.