UA / RU
Підтримати ZN.ua

Іран погрожує перекрити експорт нафти з Перської затоки

Верховний лідер Ірану підтримав пропозицію президента країни Хасана Роугані заблокувати експорт нафти з Перської затоки.

В Ірані відреагували на американські санкції, попередивши, що держава буде змушена зупинити експорт нафти з Перської затоки, якщо зупиниться власний експорт.

Згідно з повідомленням, 21 липня верховний лідер Ірану Аятолла Алі Хаменеї підтримав пропозицію президента країни Хасана Роугані заблокувати експорт нафти з Перської затоки. На його веб-сайті зазначено, що коментарі Роугані були важливими зауваженнями, які відображають "політику і підхід Ірану", передає Радіо Свобода.

Зазначимо, іранські можновладці і раніше погрожували заблокувати Ормузьку протоку в Перську затоку, якщо США перешкоджатимуть продажу іранської нафти. Якщо погроза буде реалізована, це зробить неможливим перевезення нафти Іраком, Саудівською Аравією, Бахрейном, Катаром і Об'єднаними Арабськими Еміратами.

Нагадаємо, в травні президент США Дональд Трамп заявив про розірвання ядерної угоди з Іраном і пообіцяв запровадити жорсткі санкції проти Тегерана. Трамп звинуватив іранський режим в порушенні умов угоди і продовженні розробки ядерної зброї.