UA / RU
Підтримати ZN.ua

Іран передав через Угорщину повідомлення, що планує напад на Ізраїль

Повідомлення передав міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

Іран передав через Угорщину попередження, що планує атаку на Ізраїль у відповідь на вбивство ватажка ісламістського палестинського угрупування ХАМАС Ісмаїла Ганії. Про це заявив міністр закордонних справ Ізраїлю Ізраїль Кац, пише видання The Jerusalem Post.

Зазначається, що повідомлення Ірану передав міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто. Він зателефонував Кацу та розповів, що отримав цю інформацію від в.о. міністра закордонних справ Ірану Алі Багері.

"Іран повідомив нам, що має намір напасти на Ізраїль. Світ повинен вимагати від Ірану ціну за будь-які агресивні дії, які він здійснює", – сказав Кац.

Петер Сійярто також поінформував у Facebook, що мав розмову з очільником МЗС Ізраїлю. Він заявив, що позиція Угорщини чітка – не можна допустити, щоб Ізраїль зазнав ще одного терористичного нападу, як в жовтні минулого року

“Але водночас ми повинні зробити все можливе, щоб запобігти виникненню великої регіональної війни”, – наголосив Сійярто.

Нагадаємо, 31 липня у ХАМАС повідомили про загибель одного зі своїх лідерів – Ісмаїла Ганії. Він знаходився у іранській столиці на інавгурації нового президента країни

Також напередодні ізраїльські військові заявили, що нанесли цілеспрямований удар по командиру «Хезболли» у Бейруті, який, на їх думку, є відповідальним за удар по Голанських висотах.