UA / RU
Підтримати ZN.ua

Іран готовий до оборонних дій в разі атаки Ізраїлю — Аракчі

Аракчі назвав ракетну атаку на Ізраїль 1 жовтня "правом на самооборону".

Аббас Аракчі

Аббас Аракчі

Тегеран без вагань вдасться до "більш рішучих оборонних дій", якщо Ізраїль відповість на ракетну атаку Тегерана 1 жовтня, заявив сьогодні міністр закордонних справ Ірану Аббас Аракчі. Про це пише Reuters.

"Іран повністю готовий до більш рішучих оборонних дій, якщо це буде необхідно, у відповідь на будь-яку подальшу агресію, і без вагань зробить це, — заявив Аракчі в листі до інших міністрів закордонних справ, згідно з повідомленням міністерства в соціальній мережі Х.

У своєму листі Аракчі також повідомив, що ракетна атака Ірану на Ізраїль була здійснена відповідно до його права на самооборону згідно з міжнародним правом і з великою стриманістю, оскільки він прагнув до припинення вогню у війні між Ізраїлем і ХАМАС у Газі.

Читайте також: Іран застеріг Ізраїль від відповіді на ракетну атаку, пригрозивши “сильнішою відплатою”

Раніше арабські чиновники зазначили, що Тегеран погрожує завдати ударів по багатих на нафту арабських країнах Перської затоки та інших американських союзниках на Близькому Сході, якщо їхні території або повітряний простір будуть використані для нападу на Іран. Як наслідок арабські держави заявили США, що вони не сприятимуть будь-якій атаці на Іран.