UA / RU
Підтримати ZN.ua

Іран буде готовий до створення атомної бомби до середини 2014 року

Для того, щоб не допустити такого розвитку подій, Інститут науки і міжнародної безпеки МАГАТЕ рекомендує частіше проводити інспекції іранських об'єктів з центрифугами щонайменше до двох разів на тиждень.

Іран буде володіти запасами урану, достатніми для створення ядерної зброї, до середини 2014 року, йдеться в доповіді американського Інституту науки і міжнародної безпеки (ІНМБ).

За даними інституту, Тегеран зможе домогтися цього, виконавши плани зі встановлення тисяч центрифуг для збагачення урану на ядерних об'єктах "Натанц" і "Фордо".

Для того, щоб не допустити такого розвитку подій, ІНМБ рекомендує МАГАТЕ частіше проводити інспекції іранських об'єктів з центрифугами щонайменше до двох разів на тиждень.

"Бездіяльність або зайва обережність МАГАТЕ можуть не дозволити міжнародному співтовариству відреагувати до того, як Іран виробить достатньо урану", - йдеться у доповіді.

ІНМБ зазначає, що Іран в даний час, можливо, будує новий об'єкт для збагачення урану. Цей висновок організація, в основному, зробила з заяв іранських чиновників.

На початку липня влада Ірану назвала помилковими повідомлення про будівництво секретного підземного ядерного об'єкта неподалік від столиці країни.

"Ця інформація (про будівництво об'єкта) є помилковою, ми її спростовуємо", - повідомив журналістам представник іранського МЗС Аббас Аракчі.

До цього ліворадикальна опозиційна Організація моджахедів іранського народу заявила, що в районі населеного пункту Дамаванд за 70 км від Тегерана ведеться будівництво секретного ядерного об'єкта. !zn

Читайте також:

ЗМІ: Вибух знищив головний ядерний об'єкт Ірану

Західні ЗМІ: Іран активізував "план Б" ядерної програми

МАГАТЕ знайшло в Ірану 167 кг урану, готового для ядерної бомби

В Ірані виявили захований в горі раніше невідомий ядерний об'єкт