UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ірак звинуватив Лукашенка у використанні мігрантів проти Європи та закликав не їхати до Білорусі

За оцінками курдського регіонального уряду, на білорусько-польському кордоні перебувають близько 8 тисяч курдів.

Представник регіонального уряду Курдистану заявив про те, що майже 8 тисяч курдів застрягли на білорусько-польському кордоні і звинуватив Мінськ у використанні курдів проти Європи.

"На цьому кордоні перебувають від 16 до 17 тисяч осіб, у тому числі від 7,5 до 8 тисяч жителів Курдистану", - цитує речник регіонального уряду Джосіара Аділя Rudow. “На жаль, Білорусь добре підготовлена ​​до того, щоб використовувати цих людей як політичний козир проти Європейського Союзу. Народ Курдистану має добре усвідомлювати, що міграція до цього району не матиме жодних наслідків, оскільки це лише політичний тиск”.

Режим невизнаного президента Білорусі Аляксандра Лукашенка вирішив помститися Європі за санкції та схилити Захід до переговорів. Сьогодні на білорусько-польському кордоні зібралися тисячі мігрантів із Близького Сходу, і особливо з Іраку, які за допомогою білоруських силовиків намагаються потрапити до Євросоюзу. Ситуація на кордоні склалася критична: зростає, з одного боку, можливість прориву кордону, з іншого — гуманітарної катастрофи.

Читайте також: Посол України в Німеччині обурився пропозицією депутата Бундестагу відправити мігрантів до України

Про те, що відбувається на польсько-білоруському кордоні і як Польща буде вирішувати міграційну кризу, — читайте у статті Олександра Шевченка «Лукашенко проти Європи: кривава гра на витривалість».