UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ірак не збирається вводити мораторій на смертну кару, незважаючи на заклики ООН

Страти в Іраку неодноразово викликали осуд представників ЄС, ООН і низки правозахисних організацій. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Звичайна таблиця"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

Влада Іраку не має наміру позитивно відповідати на заклик генсека ООН Пан Гі Муна відмовитися від практики застосування смертної кари в цій країні, заявив у понеділок, 13 січня іракський прем'єр-міністр Нурі аль-Малікі.

"Ми з повагою ставимося до рішень ООН і до прав людини, але не вважаємо, що варто поважати права тих, хто вбиває інших людей", - повідомив аль-Малікі в ході спільної прес-конференції з генсеком всесвітньої організації Пан Гі Муном у Багдаді.

При цьому він підкреслив, що покарання "стратою закріплено в конституції Іраку".

Ці висловлювання іракського прем'єра пролунали у відповідь на заклик генсека ООН про необхідність скасування в Іраку смертної кари.

"Я звернувся із закликом до іракського прем'єра і владі країни із закликом ввести мораторій на смертну кару", - заявив Пан Гі Мун на прес-конференції в Багдаді.

Страти в Іраку неодноразово викликали осуд представників ЄС, ООН і низки правозахисних організацій. !zn

Читайте також:

В Саудівській Аравії блогеру загрожує смертна кара за образу ісламу

В ООН закликали Білорусь відмовитися від смертної кари

Майор армії США Нідаль Хасан засуджений до смертної кари за вбивство 13 товаришів по службі

Штат Міссурі вирішив використовувати для страти препарат, який став причиною смерті Майкла Джексона