UA / RU
Підтримати ZN.ua

Інцидент у польському Пшеводуві: Дуда пояснив початкову версію про вибух двох ракет

Позиція офіційної Варшави – це був трагічний випадок, який стався з вини Росії.

У процесі розслідування вибуху ракети в прикордонному селі Пшеводув наразі тривають лабораторні дослідження. Наразі польські та міжнародні експерти залучені до з’ясування обставин сходяться на тому, що на території країни вибухнула ракета української ППО, коли країна відбивалася від чергової російської атаки. Президент Анджей Дуда, як передає Polskie Radio,  так пояснив початкові дані про дві ракети:

«Знаю, що була спершу інформація про дві ракети. Після слідчих дій решток другої ракети на території Польщі не виявлено. Друга ракета стовідсотково була, тільки не впала на територію Польщі, а на територію України».

Читайте також: Експерти завершили роботу на місці вибуху ракети в Пшеводуві

Дуда вкотре наголосив, що «це був трагічний випадок, який стався з вини Росії».

Читайте також: Якщо не будемо підтримувати Україну, війна прийде до нас – Моравецький про падіння ракети у Пшеводуві

Нагадаємо, випадок стався в селі Пшеводув, загинули двоє чоловіків, що працювали на місцевому складі зерна. Початково польське МЗС повідомило, що ракета — російського виробництва, але доказів, що її випустили саме росіяни забракло.

Читайте також: Експерти завершили роботу на місці вибуху ракети в Пшеводуві

Згодом, за попередніми висновками експертів НАТО оголосили, що в Європі впала ракета української ППО, проте провини Києва у ситуації, коли українській ППО довелось вкотре захищатися від постійних російських авіаатак немає.