UA / RU
Підтримати ZN.ua

Інтерпол оголосив у розшук "білу вдову" з Найробі

До нападу на торговий центр у Найробі може бути причетна 29-річна британка, вдова смертника.

Інтерпол оголосив у розшук громадянку Великобританії Саманту Льютвэйт, можливо, причетну до теракту в торговому центрі в столиці Кенії Найробі, помістивши її в "червоний список" за запитом кенійських правоохоронних органів, повідомляється на сайті міжнародної організації.

Згідно з інформацією Інтерполу, жінка звинувачується в зберіганні вибухових речовин, а також в участі в змові з метою вчинення тяжкого злочину.

Раніше ЗМІ повідомляли, що британські спецслужби припускають причетність до нападу на торговий центр у Найробі 29-річної Льютвэйт. Її чоловік Джермейн Ліндсі став одним із смертників, підірвали себе в Лондоні 7 липня 2005 року, убивши 26 осіб в метро британської столиці. Льютуэйт вже вісім років перебуває в бігах з чотирма дітьми. За деякими даними, останні два роки вона знаходиться в Східній Африці.

Проте представник угруповання "Аш-Шабаб", яка взяла відповідальність за теракт в Найробі, раніше спростував інформацію про причетність до атаки жінок або іноземних громадян.

У суботу, 21 вересня, озброєні люди напали на відвідувачів фешенебельного торгового центру Westgate в столиці Кенії Найробі. Відповідальність за напад узяло на себе угрупування "Аш-Шабаб", пов'язане з міжнародною терористичною організацією "Аль-Каїда". За офіційними даними, загинули 67 осіб, з 200 врятованих за медичною допомогою звернулися 175 осіб. !zn

Читайте також:

МВС Кенії не підтвердило участь громадян США і Британії в теракті в ТЦ Westgate

Бойовики "Аш-Шабаб" звинуватили в загибелі 137 заручників кенійські влади

Число жертв терористичної атаки в Найробі може серйозно зрости

Операція по звільненню заручників в торговому центрі Westgate в Найробі завершено