UA / RU
Підтримати ZN.ua

Іноземні дипломати не можуть отримати QR-коди в РФ

У дипломатів РФ у Євросоюзі схожі проблеми.

Іноземні дипломати, щеплені незареєстрованими в Росії вакцинами, не можуть отримати QR-коди.

Про це пише РБК.

"РБК опитав дипломатів восьми західних посольств, але ніхто не зміг підтвердити факт отримання QR-кодів тими, хто був щеплений іноземними вакцинами", - йдеться у повідомленні.

У представництві ЄС у Росії уточнили, що до МЗС було направлено різні запити, зокрема від імені країн — членів ЄС. За їхніми словами, деяким дипломатам удалося отримати QR-коди.

"Пізніше підхід міністерства змінився, отримати QR-коди стало неможливо. Ми продовжуємо підтримувати контакт із міністерством з цього питання, але, на жаль, задовільного рішення поки що знайти не вдалося", - заявили у відомстві.

Читайте також: У Росії заявляють, що США оголосили про висилку 55 російських дипломатів

З подібною проблемою зіштовхнулися і деякі співробітники посольств із російським громадянством, які пройшли вакцинацію іноземними препаратами.

Зауважимо, що у дипломатів країни-агресора за кордоном виникли аналогічні проблеми. У Франції всі співробітники російського дипломатичного корпусу, щеплені "Супутником V", вважаються невакцинованими.

Проблеми в іноземних дипломатів виникли, бо РФ не визнає цифрові ковід-сертифікати Євросоюзу. А в Росії у зв'язку зі сплеском коронавірусу ввели жорсткі карантинні обмеження, при цьому деякі послаблення зроблено людям із російськими QR-кодами.

Раніше повідомлялося, що влада Росії не провокувала енергетичну кризу в Європі, але й не зробила достатньо для її пом'якшення, упевнений спеціальний представник Держдепу США з енергетичної безпеки Амос Хохштейн.