UA / RU
Підтримати ZN.ua

Індія за місяць вакцинувала від коронавірусу більше людей, ніж всі країни Великої сімки разом узяті

У Велику сімку входять Канада, Великобританія, США, Італія, Німеччина, Франція і Японія.

У серпні Індія ввела понад 180 млн доз вакцини від коронавірусу, що за кількістю перевищує число вакцинованих у всіх країнах Великої сімки разом узятих, повідомляє ВВС.

Це означає, що Канада, Великобританія, США, Італія, Німеччина, Франція і Японія разом узяті в серпні вакцинували менше громадян, ніж в Індії.

Уряд країни на цьому не зупиняється. Тут мають намір прищепити від коронавірусу всіх, хто відповідає критеріям для вакцинації, до кінця 2021 року. На сьогоднішній день в країні було зроблено більш 700 млн щеплень трьома схваленими в Індії вакцинами.

За офіційними даними, велика частина населення Індії, має право на вакцинацію, а це близько 473 млн осіб, які отримали хоча б одну дозу вакцини проти коронавірусу. Але лише близько 17% дорослих були повністю вакциновані з початку кампанії в січні.

Читайте також: Індія випередила США за кількістю вакцинації від COVID-19

Напередодні в Індії виявили людей, заражених смертельно небезпечним вірусом Nipah.

За словами професора медичного факультету Всеіндійського інституту медичних наук Ашутош Бісвас, переносниками вірусу є плодові кажани. Поряд з респіраторними симптомами вірус може також викликати лихоманку, м'язові болі, лихоманку, головний біль, запаморочення і нудоту.