UA / RU
Підтримати ZN.ua

ГУР порадило росіянам не йти на парад до 9 травня та триматися подалі від воєнних злочинців

Андрій Юсов попередив, що військовій розвідці України відома інформація щодо безпекових заходів Москви.

Головне управління розвідки Міноборони України порадило росіянам триматися подалі від параду на 9 травня і загалом воєнних злочинців. Таку пораду дав представник ГУР МОУ Андрій Юсов у коментарі OBOZREVATEL.

За його словами, українська воєнна розвідка має всі дані щодо заходів, запланованих окупантами на 9 травня. Зокрема, ГУР має і дані щодо заходів безпеки, маршрутів та розташування охорони головних воєнних злочинців Росії.

«Звичайно, якщо говорити про якісь акценти чи поради, то думаю, що пересічним росіянам, цивільним, мирним жителям, не пов'язаним з воєнними злочинцями, злочинами та агресією Росії проти України, варто всі дні, як, власне, і всі прийдешні, уникати присутності та перебування поряд із воєнними злочинцями і військовими об'єктами, які можуть використовуватися в агресії так званої Російської Федерації проти України», – заявив Юсов.

Він підкреслив, що воєнних злочинців з Росії справедливе покарання знайде будь-коли.

«Я думаю, що це формулювання самодостатнє. Україна робить і робитиме все, щоб захистити себе від військової агресії сучасної так званої Російської Федерації – Московії. Усе для того, щоб деокупувати території, що обов'язково трапиться, і повернутися до кордонів 91-го року, а також обов'язково зробить усе для справедливого покарання воєнних злочинців та всіх причетних до цієї геноцидної війни сучасної Росії проти України», – сказав Юсов.

Читайте також: В Москві закрили доступ на Красную площу до 10 травня

Згідно зі злитими в мережу документами Пентагону, в лютому до перших роковин повномасштабного вторгнення РФ в Україну Головне управління розвідки Міноборони нібито планувало масовані удари по Москві. Щоправда, у The Washington Post зазначили, що глава ГУР МОУ Кирило Буданов не коментував цю статтю, а офіційні особи США не коментували оприлюднені документи про ювілейні бомбардування.

Загалом, останнім часом російські ЗМІ дедалі частіше повідомляють про виявлення безпілотників у Підмосков’ї. Зокрема, 24 квітня стало відомо, що в Богородському окрузі знайшли дрон, усередині якого нібито 30 брикетів вибухівки C4 масою по 570 грамів кожен. РосЗМІ писали, що це був безпілотник українського виробництва UJ-22 Airborn. Напередодні також повідомлялося, що в різних районах Підмосков’я знайшли цілих три безпілотники. Вони виявилися розвідувальними.