UA / RU
Підтримати ZN.ua

Художник, який намалював Путіна у жіночій білизні і Кирила в наколках, залишив Росію

Музей, який нещодавно відкрився у Петербурзі, закрили через підозри на екстремізм. Перевірятимуть роботи Костянтина Алтуніна - "Травесті" із зображенням Володимира Путіна і Дмитра Медвєдєва в нижній білизні, "Райдужний Мілонов", диптих "Еротичні сни депутата Мізуліної" і картину "Від сповіді", на якій зображено патріарха Кирила в наколках. Автор картин має намір просити політичного притулку за кордоном, за деякими даними, він знаходиться у Данії.

Під час поліцейського рейду у петербурзькому "Музеї влади" було вилучено чотири картини Костянтина Алтуніна. На одній з робіт, представлених на нещодавно відкритій експозиції "Правителі", художник зобразив напівоголеного президента Росії Володимира Путіна і прем'єр-міністра РФ Дмитра Медвєдєва у жіночій білизні.

Окрім того, співробітники поліції конфіскували картину "Райдужний Мілонов", на якій російський депутат Анатолій Мілонов, відомий своєю боротьбою з гомосексуалами, зображений на тлі веселки. Також були вилучені портрет Валентини Матвієнко під назвою "Сосулі" і витвір з патріархом Московським і Всієї Русі Кирилом в образі кримінального авторитету.

Прес-служба поліції Санкт-Петербурга заявила, що обшук відбувся після повідомлення громадян про те, що в "Музеї влади" виставлено експонати, що "порочать органи влади". Під час перевірки експонатів правоохоронцями було виявлено 26 картин "з образливими зображеннями політиків, зображенням відверто порнографічного характеру, а також такі, що розпалюють релігійну ворожнечу та ображають почуття віруючих", - йдеться у заяві прес-служби. Чотири вилучених картини були направлені на дослідження для виявлення ознак екстремізму".

За відомостями власника "Музею влади" Олександра Донського, художник Костянтин Алтунін залишив Росію. "Костянтин втік з Москви відразу, як тільки почув, що його збираються притягнути за кримінальною статтею за екстремізм. Він телефонував мені вже з Копенгагена. По телефону сказав, що хоче займатися мистецтвом і не сидіти при цьому у в'язниці", - повідомив Донський в інтерв'ю інтернет-порталу "Росбалт".

Виставка "Правителі" була приурочена до саміту "великої двадцятки", який пройде у Санкт-Петербурзі 5 і 6 вересня 2013 року. !zn

Читайте також:

Янукович виступив на відкритті виставки, де знищили картину з чиновниками в пеклі

Директор "Мистецького арсеналу" знищила картину, на якій депутати і "мажори" горять у пеклі

Французький парламент дозволив грубіянити президенту

Якщо б Путін пішов у 2008 році: французька преса представила альтернативну історію Росії