UA / RU
Підтримати ZN.ua

Губернатор Нью-Йорка запроваджує режим надзвичайної ситуації

Клінікам і центрам дозволять відмовляти у прийомі хворих, які потребують "несерйозних та невідкладних процедур".

Губернатор Нью-Йорка Кеті Хокул у зв'язку з розповсюдженням COVID-19 ухвалила рішення про введення в штаті режиму надзвичайної ситуації до 15 січня 2022 року, про що свідчить опублікований наказ Хокул.

"Останнім часом у штаті спостерігається зростання числа заражень, яке не спостерігалося з квітня 2020 року. Щодня до лікарень штату надходять понад 300 інфікованих коронавірусом, у зв'язку з цим доводиться дотримуватися скоординованого підходу для забезпечення того, щоб потенціал лікарень по всьому штату міг задовольняти регіональні потреби ", - пише Кеті Хокул.

Лікарням та поліклінікам надаватиметься допомога у придбанні "критично важливих" медикаментів, матеріалів та обладнання. Нові заходи почнуть застосовуватись із 3 грудня.

За даними американського університету Джонса Хопкінса, з початку пандемії станом на 26 листопада в Нью-Йорку відзначають 2,7 млн випадків зараження коронавірусом та понад 57 тис. смертей. Повністю вакциновано понад 13 млн людей.

Читайте також: ВООЗ проведе екстрену нараду через новий варіант коронавірусу з Африки та Гонконгу

Світова організація торгівлі (СОТ) прийняла рішення перенести першу за чотири роки міністерську конференцію через появу в південній Африці нового штаму коронавірусу, небезпека якого визнала ВООЗ.