UA / RU
Підтримати ZN.ua

Губернатор Нью-Йорка відповів на звинувачення його в приховуванні числа померлих від COVID-19

За час пандемії в штаті Нью-Йорк померли 46 000 чоловік. Всього в США померли понад 486 000.

Влада американського штату Нью-Йорк не приховували статистику померлих від COVID-19 в будинках для людей похилого віку, їх промах в тому, що вони публікували її недостатньо швидко. Про це заявив губернатор штату Ендрю Куомо, передає The New York Times.

«Загальна кількість смертей завжди було точним, нічого не було приховано від кого-небудь, але ми створили вакуум в інформаційному просторі», - пояснив він, вказавши, що відсутність офіційної інформації підготувало ґрунт для поширення чуток і теорій змови.

За словами Куомо, його адміністрація була зайнята подоланням кризи, що утворилася, і персонал виявився перевантажений, через що не відповіли вчасно на відповідні запити.

Генеральний прокурор штату Летиція Джеймс в кінці січня заявила, що від COVID-19 померло на 50% більше жителів будинків для людей похилого віку, ніж відображено в опублікованих даних Департаменту охорони здоров'я штату Нью-Йорк. Як пише газета, через кілька годин після публікації розслідування прокурора влади оновили статистику, додавши тисячі смертей, пізніше їх число ще раз збільшили за рішенням суду.

Читайте також: США дозволили в'їзд біженцям в країну

А що в Європі? З початку пандемії в грудні 2019 роки від коронавируса померло більше 800 000 чоловік по всьому ЄС.

В Європі в цілому минулого тижня в середньому реєструвалося 4478 смертей від вірусу в день, що на 14 відсотків менше, ніж на попередньому тижні.

Але з 11 листопада в регіоні в середньому реєструвалося щонайменше 4000 смертей в день, досягнувши піку в 5700 смертей в день в кінці січня. Однак протягом місяця показники зараження падають.

Але якщо крива середньої щоденної смертності знизилася, тенденція залишиться незмінною протягом тривалого часу - з початку листопада 100 000 смертей реєструвалися приблизно кожні 20 днів.