UA / RU
Підтримати ZN.ua

Грузинська влада не вважає, що Іран є співучасником російської агресії проти України

Спікер парламенту Грузії відмовився відповідати на питання про постачання Тегераном Москві "шахедів".

Після візиту спікера парламенту Грузії Шалве Папуашвілі до Тегерану на інавгурацію нового президента Ірану Масуда Пезешкіана журналісти поставили йому питання про те, чи не створює проблем для Тбілісі встановлення тісних зв'язків з країною, яка є співучасником війни. У відповідь він заявив, що Іран не є співучасником російської агресії проти України, повідомляє Грузія Online.

"Іран не є співучасником якоїсь війни, принаймні цієї. Я не знаю, звідки ви це взяли", — заявив Папушвілі.

Читайте також: Прем'єр Грузії: Якщо в США переможе Трамп, то війна в Україні закінчиться швидше

Журналісти також запитали у нього, чи є в нього інформація про постачання Тегераном до Росії дронів "шахед", проте він відмовився відповідати. При цьому Папуашвілі зазначив, що "питань до Тбілісі щодо участі в інавгурації" немає, а говорить про це нібито лише грузинська опозиція. Спікер парламенту Грузії заявив, що Тбілісі не потрібні "вказівки про те, як поводитись по-сусідськи".

Раніше ЄС призупинило процес вступу Грузії через антизахідну риторику керівництва країни. Посол Євросоюзу у Тбілісі також зазначив, що у ЄС не розуміють намірів нинішнього керівництва Грузії. За його словами, закон про "іноагентів" був кроком назад у євроінтеграції Тбілісі. У відповідь на це у правлячій партії заявили, що у рішенні європейських лідерів немає "нічого страшного".

Іран постачає Росії безпілотники "шахед", якими агресор регулярно завдає ударів по Україні. Хоча сам Тегеран відкидає звинувачення у допомозі Москві. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг називав Іран одним з тих, хто підживлює російську агресію.