UA / RU
Підтримати ZN.ua

Грузія не збирається військовим шляхом звільняти Абхазію та Цхінвальський регіон: прем'єр заявив про "принципову позицію"

Там не готові починати нову війну з РФ, так само як не готові вводити проти агресора санкції. 

Радник голови ОПУ Олексій Арестович заявив, що зараз у Грузії є історичний шанс повернути контроль над Абхазією та Цхінвальським регіоном, поки Росія воює проти України. Проте грузинський прем'єр-міністр Іраклій Гарібашвілі зазначив, що країна не збирається відкривати другого фронту - це "принципова позиція". 

"Ніякого другого фронту, жодної другої війни у Грузії не буде. Це наша принципова позиція", - заявив Гарібашвілі, слова якого цитує видання "Новости Грузия"

Він знову розкритикував колишнього президента країни Міхеїла Саакашвілі за те, що він не зміг уникнути війни у 2008 році, внаслідок чого країну було зруйновано. 

"Якби сьогодні Саакашвілі був при владі, то тут була б війна", - заявив Гарібашвілі.

Читайте також: Арахамія звинуватив Грузію в пособництві Росії для обходу санкцій

Нагадаємо, в березні глава уряду Іраклій Гарібашвілі заявив, що Грузія не приєднуватиметься до списку країн, які запровадили економічні санкції проти Кремля. Після цього президент України Зеленський заявив про відкликання посла, пояснюючи рішення тим, що це реакція на "перепони для добровольців, які хочуть нам допомогти" та на "неморальну позицію" щодо обмежень.

Згодом глава Міноборони Грузії назвав помилкою рішення офіційного Києва про відкликання посла та закликав "забути образи". Джуаншер Бурчуладзе стверджує, нібито "формулювання, що країна не приєднується до санкцій, є неправильним".