UA / RU
Підтримати ZN.ua

Громадянка Білорусі та пацієнт "Шаріте": Пєсков оцінив зустрічі Тіхановська – Макрон та Навальний – Меркель

Про обидві ЗМІ повідомляли напередодні. 

Прессекретар очільника Кремля Дмитро Пєсков заявив, що Світлана Тіхановська зустрінеться з президентом Франції Еммануелем Макроном виключно в якості громадянки Білорусі, оскільки по-іншому РФ її досі не оцінює. Про це повідомляє "Медуза" з посиланням на росЗМІ. 

"Це право і президента Франції, і право цієї громадянки Білорусії. Ми поважаємо право - і його, і її...  По всій видимості, президент Франції підтримує цю громадянку Білорусі. Ми це так сприймаємо", - прокоментував Пєсков. 

Читайте також: Тіхановська запропонувала обговорити нові вибори президента Білорусі в ОБСЄ

Також прессекретар Путіна прокоментував зустріч російського опозиціонера Олексія Навального, який зараз знаходиться на лікуванні в німецькій клініці "Шаріте", з канцлером Ангелою Меркель. 

"Канцлер ФРН зустрілася з колишнім пацієнтом лікарні, по всій видимості, бажаючи або висловити йому підтримку, або висловити побажання якнайшвидшого одужання. Як можна ще це сприймати ?!" - зазначив Пєсков. 

Читайте також: Тіхановська запропонувала обговорити нові вибори президента Білорусі в ОБСЄ

На запитання про те, як у Кремлі оцінюють Навального, зважаючи на те, що з ним зустрілася очільниця Німеччини, Пєсков відповів, що здоров'я будь-якого росіянина зараз важливе і "це те, над чим зараз ми працюємо, над чим працює все керівництво країни на тлі пандемії". 

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель таємно відвідувала російського опозиціонера Олексія Навального в клініці «Шаріте».  Інсайдери стверджують, що візит відбувся за умов найсуворішої конфіденційності.

Згодом Навальний підтвердив те, що його відвідувала Меркель, проте закликав не називати цю зустріч таємною.