UA / RU
Підтримати ZN.ua

Громадяни яких країн Європи, найбільше бояться ядерної загрози: результати опитування

Наймолодша група респондентів песимістично оцінює загрозу ядерного удару.

Серед європейських країн громадяни Румунії, Португалії та Італії найбільше бояться ядерної загрози. Понад половина опитаних у цих країнах оцінила загрозу застосування ядерної зброї як високу, свідчать результати міжнародного опитування інституту досліджень Gallup International. В Україні соціологічне дослідження проводив "Рейтинг".

Однак, варто підкреслити, що в цілому в країнах Європи менше громадян оцінюють ядерну загрозу як високу, порівняно з країнами Африки, Південної Америки та Азії, де люди оцінюють загрозу ядерного удару більш песимістично. Загалом наймолодша група респондентів найбільш песимістично налаштована щодо ядерної загрози.  

Соціологічна група "Рейтинг"

Читайте також: "Ми наближаємося небезпечно близько до ядерної аварії" – Гроссі прокоментував ситуацію на ЗАЕС

Міжнародне опитування Gallup International End of Year Survey (EoY) проводиться щороку. Цього року проєкт проводився в 41 країні світу. Усього у світі було опитано 40 428 людей. У кожній країні протягом жовтня-грудня 2023 року було опитано репрезентативну вибірку близько 1000.

Україна, незважаючи на регулярні заяви Кремля щодо застосування ядерної зброї, входить до переліку країн, серед яких у населення найнижчий рівень страху щодо загрози ядерного удару.